fbpx
ICA moderniserar kontor vid centrallagret i Hacksta

ICA moderniserar kontor vid centrallagret i Hacksta

ICA moderniserar sitt kontor vid centrallagret i Hacksta, utanför Västerås, och väljer att fortsätt satsa på LED-belysning. Det var viktigt för ICA att belysningslösningen skulle vara energisnål samtidigt som den är flexibel och anpassningsbar efter verksamhetens behov.

Rummen i kontoret kan ha olika funktioner, t ex så kan ett konferensrum omvandlas till omklädningsrum och tvärtom. Ett kontorslandskap kan komma ommöbleras för olika ändamål. Vilket innebär att man kan använda sig utav en välplanerad och flexibel allmänbelysning som ger bra ljus snarare än individuell belysning vid eller på skrivborden. Denna lösning innebär att armaturerna inte behöver flyttas med då skrivborden förflyttas, både smidigt och flexibelt. Därtill vill ICA ha dimbara armaturer för att kunna ställa om belysningsstyrkan från 700 lux för konferensrum ner till 300 lux för omklädningsrum. Allt efter behov.

ICA valde MondeVerdes Smart LED™-belysning SkyPANEL 66 CTC, som kan dimras steglöst med trådlös fjärrkontroll, och som mötte ICAs krav på flexibel lösning. Denna armatur kan även utformas så att den steglöst ändra färgtemperatur från varmvit (3000K) till dagsljusvit (5700K) vilket gör den ännu mera anpassningsbar. Som exempel kan man i kontorslandskap välja ett uppiggande dagsljus och i konferensrummet välja färgtemperatur utifrån aktivitet. I omklädningsrummet kanske man väljer en neutralvit färgtemperatur (4000K).

Omklädningsrum med 5700K

Omklädningsrum med 4000K

Omklädningsrum med 3000K

Liknande nyheter