fbpx
Mekonomens centrallager byter till modern och energisnål belysning från MondeVerde

Mekonomens centrallager byter till modern och energisnål belysning från MondeVerde

Pressmeddelande ver. 2018-05-15

Mekonomens stora centrallager utanför Strängnäs köper helt ny modern LED-belysning från belysningsspecialisten MondeVerde. Den dagsljusvita belysningen är viktig för att piggna till på morgonen och den skapar därför en radikalt bättre arbetsmiljö för de anställda och sänker dessutom energikostnaderna med 60 procent.

Mekonomens centrallager i Strängnäs har en yta av dryga 30 000 kvm. Den befintliga belysningen var uttjänt och Mekonomen beslutade sig för att byta ut alla gamla lysrörsarmaturer mot en modernare energisnålare lösning.

– Vi har tittat på andra installationer där personalen upplevde att deras arbetsmiljö markant förbättrats med MondeVerdes Smarta LED-belysning. De inbyggda sensorerna och energieffektiva armaturerna leder till stora energibesparingar, vilket gjorde att vi fastnade för MondeVerdes förslag, säger Hans Kulin, Projektledare Mekonomen Group.

Affären genomförs via företaget FastPartner som äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter. Ett mål för FastPartner är att kontinuerligt minska energiförbrukningen i fastighetsbeståndet.

– För oss är energieffektiv belysning en viktig del i vår strävan att reducera energikostnaden i våra fastigheter. Om vi samtidigt kan erbjuda våra hyresgäster en energisnål och kvalitativt bra belysningslösning så är det fantastisk, säger Michael Skoog, Teknisk förvaltare på FastPartner.

MondeVerde har noterat att alltfler kunder förstår vikten av att ha tillgång till dagsljusvit belysning under arbetsdagen. Med systemet Smart LED går ljusstyrkan att variera alltefter de behov som finns vad gäller arbetsmiljön.

– Forskningen visar tydligt att dagsljusvitt ljus på förmiddagen är viktigt både för att vara pigg på dagen och kunna sova på natten. Med Smart LED kan vi justera ljusets egenskaper så att det liknar dagsljuset, säger Johan Falkman, försäljningschef på MondeVerde.

Fakta:
Mekonomen är en ledande bilservicekedja i Norden med mer än 170 butiker och över 900 verkstäder i Sverige, Norge och Finland. De erbjuder ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag under varumärkena Mekonomen och MekoPartner.

Fastighetsbolaget FastPartner äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter och strävar efter att kontinuerligt minska energiförbrukningen i sitt fastighetsbestånd.

MondeVerde AB är specialister inom fastighetsbelysning och erbjuder Smart LED-lösningar för bättre ekonomi, hälsa och miljö. Vi gör allt från analys och rekommendation till tillämpning och montering. Vår lösning är en långsiktig investering som sänker energikostnaderna. Vi vet också att rätt belysning på arbetsplatsen gör människor friskare och effektivare. Vi är passionerade i miljöfrågor och vi strävar alltid efter att miljöoptimera våra lösningar.

För mer information, kontakta:
Johan Falkman, telefon: 0733-526242, e-post: johan.falkman@mondeverde.se
Bilder finns på: https://mondeverde.se/portfolio/smart-led-mekonomens-centrallager/

Foto: Hans Kulin, Mekonomen Group

Liknande nyheter