fbpx

MondeVerde täcker omslaget på en kanadensisk tidning

Nyheten om MondeVerdes smarta belysningslösningar med fokus på hälsa och miljö har spridit sig till Kanada. I tidningen BIoT – The Intelligent buildings infrastructure magazine – senaste nummer så täcker MondeVerde omslaget med en belysningslösning hos företaget Naava som jobbar med växtväggar för en bättre vistelsemiljö.

När Isabel Freire ville skriva en artikel om hälsoeffekterna när man sammanfogar Smart LED-belysning med dagsljusvitt ljus och Biofiliskdesign så kontaktade Isabel MondeVerde för att höra om vår erfarenhet.

Begreppet Biofiliskdesign är starkt inspirerad av naturen och naturliga element. Ett område som har börjat få allt mer uppmärksamhet på dagens arbetsplatser. Man kan med fördel med hjälp av dagsljusbelysning, växtväggar som renar luften samt ljudabsorbenter skapa en optimal arbetsmiljö. Något som MondeVerde aktivt jobbar med.

Artikeln lyfter fram vikten av att inomhusbelysning skall efterlikna jordens naturliga dygnsrytm och ljusets växlingar under dygnet. Dygnets och ljusets variation styr vår biologiska klocka. Denna cykel är själva kärnan i människans inre biologiska klocka och kallas den cirkadianska rytmen. För människans välbefinnande är det därför viktigt att i både vår arbets- och hemmamiljö försöka imitera det naturliga ljuset. Dagsljus på arbetet och kvällsliknande ljus hemma.

Artikeln går att läsa här på sidorna 10 till 12.

Liknande nyheter