fbpx

ICAs kontor i Kungälv får Smart LED-belysning

Industri, lager & logistik / Kontorsbelysning
ICA Fastigheter vill spara energi och samtidigt förbättra arbetsmiljön för sina medarbetare. Vid kontoret i Kungälv i det så kallade stora landskapet huserar ICAs marknadsavdelning. I det stora kontorslandskapet så är behoven av belysning lite olika beroende på vilken arbetsuppgift man har. Vi har bidragit genom att levererat energisnål, smart och variabel-vit belysning till kontoret. Man har tidigare provat många olika LED-armaturer men ingen av dessa har klarat av kraven på belysning här.

Lösning

Valet av ny belysning i ICAs kontorslandskap i Kungälv föll på vår armatur SkyPANEL 66 CTC som är en energieffektiv och Smart LED™-armatur. Armaturen är lätt och supertunn (12 mm) och kan monteras direkt i undertaksplattorna. Denna armatur kan även ändra färgtemperatur mellan 3000-5700 Kelvin, det vill säga från varmvitt till dagsljusvitt ljus, med trådlös- eller DALI-styrning. I detta fall valdes trådlös styrning i form av en fjärrkontroll.

Fördelen med denna lösning är att under ett möte så kan man släcka, dimra ner eller ändra till ett uppiggande dagsljusvitt ljus beroende på verksamhet i lokalen.

För att lösa de olika kraven i kontorslandskapet så har armaturerna grupperats ihop i 8 grupper eller zoner där de sedan styrs enkelt från fjärrkontrollen. På detta sätt anpassas ljusstyrka och färgtemperatur efter de olika arbetsuppgifter som förekommer där.

Resultat

  • 500 lux i medelbelysningsstyrka.
  • En flexibel och enkel dimringslösning.
  • En energieffektiv och Smart LED-armatur med smarta funktioner.

Miljö- och energibesparing

Med denna belysningslösning så beräknas ICA Fastigheter göra följande besparingar per år (jämfört med den gamla konventionella belysningen*):

  • 63 % lägre installerad effekt
  • 80 % lägre energiförbrukning (dimring)
  • 10 % färre armaturer

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om produkten SkyPANEL 66 CTC