fbpx

Butik och kontor, Värmdö Gummiservice

Butik & stormarknad / Kontorsbelysning
Värmdö Gummiservice på Värmdö, utanför Stockholm, bedriver försäljning av produkter och tjänster för fordon och entreprenadmaskiner. Företaget är nu i andra generationen och har varit verksam på orten i över 30 år. Den dagliga driften sköts av Jimmy och Lotta med en av Sveriges modernaste däckverkstäder. I kontoret och i butiken där man har sin kundmottagning så ville man ha en ny belysning för att få en bättre arbetsmiljö. Att belysningen skulle vara energisnål var en självklarhet.

Lösning

Valet av belysningslösning föll på vår Smart LED™ SkyLIGHT 66 ELP på 34 watt med dagsljusvitt ljus (5000 K). LED-armaturerna i butik, kundyta och kontoret kopplades till vår . Detta innebär att ljuset i dessa utrymmen dimras utifrån omgivande dagsljus och tänds upp vid rörelse i lokalerna. I korridoren så användes en så kallade step-down rörelsesensor som har den egenskapen att den dimrar ner ljuset till en låg nivå då ingen är där. Fördelen med detta är att korridoren som inte har så mycket ljusinsläpp aldrig släcks ner helt vilket skapar en säkrare miljö.

Resultat

  • Det dagsljusvita ljuset uppskattas av personalen som känner sig piggare
  • Man erhöll en bättre belysningsstyrka samtidigt som man spar energi

Miljö- och energibesparing

Med hjälp av den här belysningslösningen beräknas Värmdö Gummiservice göra följande energibesparing per år (jämfört med alternativ lösning):

  • 44 % lägre totalkostnad över en 10-års period
  • 69 % energibesparing, dvs ca 2 600 kWh per år
  • 0,8 ton lägre koldioxidutsläpp per år

 

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här>