fbpx

LBS gymnasiet mörka lokaler får dagsljus

Skolbelysning
LBS Gymnasiet i centrala Göteborg erbjuder utbildning med grund i de högskoleförberedande programmen Estetiska programmet eller Teknikprogrammet. Skolan bedrivs i en gammal banklokal där flera lärosalar ej har tillgång till dagsljus.
Skolan som ägs och drivs av AcadeMedia investerar i elevernas hälsa genom att installera energieffektiv och dagsljusliknande belysning i koncernens skolor.

Smart LED™-belysningslösning

I skolan har belysningen bytts ut i lärosalar, personalens arbetsrum, allmänytor och korridorer dessutom har WC och RWC kompletterats med närvarostyrning.

Armaturer med dagsljusliknande ljus på 5500 Kelvin har installerats i lärosalar och arbetsrum. I lokaler med ett undertak har så kallade LED-paneler av typen SkyPANEL använts. I utrymmen med stuckatur och betongtak har pendlade armaturer med upp- och nerljus monterats. Ett uppljus i taket kombinerat med 5000 Kelvin skapar en bättre och trivsammare arbetsmiljö.

Alla lärosalar samt arbetsrum har försetts med närvarostyrning så att belysningen är tänd endast när någon befinner sig i rummet. I lärosalar kan belysningen enkelt dimras med en vriddimmer som är monterad vid whiteboard.

Korridorer och passager har också fått ny belysning som kompletterats med närvarostyrning. Allt för att spara maximalt med energi. Dessutom har den stora öppningen mellan våningarna fått nya ljusstarka armaturer.

Personalen på skolan är väldigt nöjda med det nya uppiggande ljuset och är redo för en mörk vinter.

Resultat

  • En uppiggande och ljusare studie- och arbetsmiljö.
  • Medelbelysningsstyrkan har ökats i de flesta lokalerna.
  • Total installerad effekt minimeras med närvarostyrning och energieffektiva LED-armaturer.

Miljö- och energibesparing

Genom att använda en smart LED-belysning i skolan så beräknas besparingen gentemot den gamla belysningen bli:

  • > 44 % lägre installerad effekt.
  • > 69 % lägre energikostnad.
  • > 69 % lägre koldioxidutsläpp.

Läs mer om produkter här: -> Produkter.