fbpx

Smart LED vid Academedias kontor

Kontorsbelysning
AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag. De äger och driver att antal olika varumärken och skolor i Sverige och numera även i Tyskland. Vid huvudkontoret i Stockholm så ville man förnya belysningen i entré, café och receptionsdelen. Man ville även nyttja dessa utrymmen som visningsdel i syfte att visa organisationens skolledare vad som är möjligt med Smart LED™.

Lösning

Den tidigare belysningen bestod av lysrörsarmaturer med 3 eller 4 lysrör på 18 watt styck som var infällda i undertaket samt några downlights med CFL ljuskälla på 36 watt.

Som ny belysningslösning installerades en Smart LED™-panel som heter SkyPANEL 66 CTC och som är en extremt tunn LED-armatur och som passar i undertaket. Denna armatur kan även fås att ändra färgtemperatur med trådlös eller DALI-styrning. I detta fall valdes trådlös styrning i form av en fjärrkontroll som hanteras från receptionen.

Armaturerna grupperades i tre grupper; café, kapprum och receptionsdisk. Då kan färgtemperatur och ljusstyrka regleras separat i dessa tre grupper.

Resultat

  • Högre belysningsstyrka.
  • Ett jämnare ljus.
  • En lägre energiförbrukning.

Miljö- och energibesparing

Med en ny belysning så beräknas följande besparingar göras per år (jämfört med den gamla belysningslösningen):

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om produkten SkyPANEL 66 CTC.